Помилваха бившия лекоатлет и параолимпиец Оскар Писториус, осъден за убийството на

...
Помилваха бившия лекоатлет и параолимпиец Оскар Писториус, осъден за убийството на
Коментари Харесай

Помилваха параолимпиеца Оскар Писториус за убийството на приятелката му

Помилваха бившия лекоатлет и параолимпиец Оскар Писториус, наказан за убийството на приятелката си с огнестрелно оръжие в Претория.

Писториус, който тази седмица навърши 37 години, бе наказан през 2014 и прекара в пандиза 11 години, заяви БиБиСи.

Параолимпиецът, който беше и огромна горделивост на Южна Африка умъртви приятелката си Рийва Стеенкамп точно на " Свети Валентин " през 2013 година, прострелвайки я голям брой пъти през вратата на банята в дома им. По неговите думи той е помислил, че в дома е влезнал апаш посреднощ.
Прокурорите пък твърдяха, че Рийва е била убита съзнателно след среднощен скандал.



Оскар бе осъден на 13 години и пет месеца затвор заради това, че е " работил с изключителна непредпазливост, защото е трябвало да знае, че който и да се крие зад вратата, най-вероятно ще загуби живота си ". Тази присъда е равносилна на ликвидиране трета степен. В Република Южна Африка наказаните за тежки престъпения би трябвало да изпълнят най-малко половината от присъдата, с цел да могат да аплайват за условно предварително освобождение, а Писториус дава отговор на това изискване.

Семейството на Рийва Стеенкамп към този момент заяви, че няма да апелира условното освобождение на Писториус. Постановено е той да излезе от пандиза на 5 януари 2024 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР